Дуплекс: названі за і проти квартири в таких будинках

23 Вересня 2021

Такий вид нерухомості, як дуплекс, все більше користується популярністю серед українців. В США давно такі будинки мають попит. На відміну від таунхауса, який має три й більше секцій, дуплекс містить лише дві. Але як і у будь-якої нерухомості, він має переваги та недоліки.

Переваги

Вартість: ціна цілого будинку обійдеться в рази дешевшою, ніж купляти два окремих індивідуальних будинків. Оскільки вони мають спільний фундамент, стіни, дах. Ціна ще нижча, бо інженерні комунікації також проводяться навпіл.

Земельна ділянка: у дуплексах ділянка землі в рази більша, ніж поряд із таунхаусами.

Комунальні послуги: йде менше затрат на утримання такого будинку, ніж індивідуального. Можна розділити витрати на догляд за прибудинковою територією із сусідами. Те саме стосується опалення, оскільки вартість комунальних послуг може бути меншою, ніж в індивідуальному будинку.

Недоліки

Низький рівень приватності: у порівнянні з індивідуальним будинком, у дуплексі частину свого життя пов’язуєте із сусідами. Вони будуть бачити, хто ходить до вас в гості, якщо погана шумоізоляція, будуть чути, що відбувається у вас дома.

Здача в оренду: іноді одні із власників здають свою частину будинку. Також вони можуть використовувати його під бізнес. Рівень конфіденційності проживання у дуплексі взагалі зводиться до нуля.

Непорозуміння між сусідами: часто, якщо сусіди не в дружніх стосунках, вони можуть починати облаштовувати доброустрій своєї території на зло іншим.

Віддаленість від міста: це може бути як перевагою, так і недоліком. Інколи дістатися до найближчого супермаркету, аптеки, лікарні може зайняти багато часу.

Інші новини

Зателефонувати нам!