Таунхаус: переваги та недоліки

13 Вересня 2021

Ціни на таунхаус майже не відрізняються від ціни квартири. Але досі більшість людей хочуть купувати квартиру, ніж такий європейський вид житла. Скоріше всього через те, що не до кінця з’ясували переваги та недоліки таунхаусів. Нумо розберімось.

Переваги таунхаусів

Доступна ціна: квадратний метр у танхаусі коштує дешевше на 10-30 %, ніж квадратні метри у міській нерухомості.

Просте утримання: якщо є порив водопроводу, проблеми з каналізацією, то всі витрати розділяються між всіма мешканцями, на відміну від котеджів.

Цікаве планування: кожен таунхаус робиться за унікальним проєктом, тому досить часто можна зустріти цікаве планування.

Велика площа: такий вид нерухомості починається з 75 м2 та може досягти 300 м2. Така площа ідеально задовольнить потреби великої сім’ї.

Далекість від міста: підходить для тих, хто втомлюється від шуму міста, хоче спокою та затишку.

Безпека: зазвичай такі комплекси мають загороджену територію, встановлені камери відео нагляду.

Легко паркуватись: для кожного таунхауса передбачено місце для автомобіля. Це може бути гараж на 1 чи 2 машини або ж парко місце просто неба. Не потрібно бути сваритись з сусідами за паркування.

Упоряджена територія: на території є місця для відпочинку, встановлюються лавочки, проєктуэться  ландшафтний дизайн.

 

Недоліки таунхаусів 

Далекість від міста: для когось це може бути неодмінно перевагою. Але якщо працюєте в місці, то час до роботи буде забирати набагато більше часу. Тому якщо живете в тунхаусі, обов’язково має бути власне авто.

Погана шумоізоляція: зазвичай у таунхаусів економкла тонкі міжквартирні перегородки. Щоб не чути сусідів з боку варто покрити стіни додатковим шаром звукоізоляції або доплатити за житло хоча б середнього класу.

Потрібно стежити за прибудинковою територією:  біля будинків зазвичай є газон, квіти, дерева. Прийдеться самим за ними слідкувати або виділяти кошти з сімейного бюджету, щоб за ними слідкували інші.

Не завжди розвинена інфраструктура: якщо комплекс розташований далеко від міста, наприклад, серед лісу, то до супермаркету, лікарні та інших об’єктів прийдеться їхати довго.

У такому випадку радимо обирати комплекси з власною розвиненою інфраструктурою чи котеджні містечка у передмісті.

Інші новини

Зателефонувати нам!