Дуплекс: що це таке?

16 Вересня 2021

Сьогодні український ринок нерухомості пропонує безліч варіантів заміських будинків, серед них є так звані й дуплексні будинки. Їх проєкти вражають своєю різноманітністю. Будинки можуть бути каркасними, цегляними, але завжди комфортними з усіма комунікаціями, присадибною ділянкою та гаражем. Це ідеальне житло для тих, хто хоче жити економно, але зі смаком.

Дуплекс в перекладі з англійської мови означає – “здвоєний, розташований на двох поверхах”. Також можна ще почути таку назву, як «твінхаус» або «флетхаус». Так могла б називатися одна з комбінацій в покері, але це всього лише позначення будинку, розрахованого на два господарі.

В Україні такий вид нерухомості більше відомий, як дуплекс. Під ним розуміють двоквартирний будинок, який об’єднаний загальним холом або під’їздом. Він має окремі входи та ізольовану житлову площу. У кожного власника свої кімнати, в тому числі ванна та кухня. Деякі проєкти передбачають загальний гараж, підвал, терасу або мансарду. Зазвичай такі будинки зводять на околицях або за містом.

ЯК З’ЯВИЛИСЯ ДУПЛЕКСИ?

Вперше такі будинки почали будувати англійці ще в 19 столітті. Спочатку вони споруджували будинок, а потім до нього добудовували ще частину, яка призначалась для молодого покоління.

В Україні такі будинки почали будувати в кінці минулого століття. Довго цей вид нерухомості відносили до елітного житла. Спочатку популярністю серед українців користувались таунхауси, а вже потім дуплекси. За короткий проміжок часу вони завоювали популярність серед різних верств населення.

Ця нерухомість ідеально підходить для молодих сімей, які мріють жити окремо від батьків. Тому і не дивно, що більшість банків дають без проблем кредити на будівництво або покупку такої нерухомості.

НАЙПОШИРЕНІШІ ПРОЄКТИ

Експерти ділять дуплекси на два види:

• економкласу
• еліт-класу

Будинки економкласу підходять для сімей з середнім рівнем достатку. Вони відрізняються невеликою площею, а також у будівництві використовуються дешеві будівельні матеріали. До них відносяться каркасні дуплекси та дуплекси з клеєного бруса. У таких проєктах переважає дзеркальне планування та наявність тільки найнеобхідніших приміщень.

Дуплекси еліт-класу значно відрізняються. Вони можуть бути триповерховими. Для їх будівництва використовують найкращі будівельні матеріали. Зазвичай їх будують з цегли. Площа таких будинків в рази перевищує площу будинків економкласу. Також в таких будинках передбачені додаткові приміщення – тераса, більярд, сауна і т.д..

ПЛАНУВАННЯ ДУПЛЕКСІВ

Кожен такий будинок – це повноцінне та сучасне житло. Зазвичай будинок має 2-3 поверхи та таке розміщення приміщень.

На першому поверсі розміщуються:

  • вітальня;
  • кухня;
  • ванна;
  • підсобне приміщення.

На другому поверсі, як правило, знаходяться особисті кімнати, зокрема:

  • спальні для всіх членів сім’ї;
  • невеликий коридор;
  • ще один санвузол;
  • у деяких випадках, балкон.

Купити такий будинок вигідніше, ніж маленьку квартиру в Києві. За однакову суму отримуєте більше площу, а також власну земельну ділянку. На ній можете облаштувати місце для відпочинку.

Зазвичай планування в кожній секції будинку дзеркальне. Але нічого не зважає зробити ремонт за свої смаком. Площа дозволяє втілити найрізноманітніші дизайнерські рішення. Все це на розсуд власників.

ЦІНИ НА ДУПЛЕКСИ

Фахівці з нерухомості кажуть, що на будівництво, купівлю землі для розташування дуплексу та оформлення документації затрачається менше коштів, аніж на зведення самостійного приватного будинку. Тому дуплекси дешевші, ніж стандартні приватні будинки. Скажімо, за будинок на дві родини в Україні доведеться віддати від $ 70 тис. Право власності на частини земельної ділянки, де розташовано дуплекс, належить обом власникам житла.

Інші новини

Зателефонувати нам!