Що треба знати про “клубний будинок”?

19 Серпня 2021

Поняття «клубний будинок» вперше почали вживати в Європі. Саме там з’явився такий вид нерухомості. У ньому поєднувалися не тільки комфортні умови проживання, але і вимоги до самих мешканців. Цікаво, що не завжди ті, у кого є достатньо коштів, могли придбати житло такого типу.

Що таке клубний будинок?

Клубний будинок – це елітний малоквартирний будинок, який будується за індивідуальним проєктом у престижному районі та розрахований на людей одного соціального класу зі спільними інтересами.

Нерухомість такого типу належить до новобудов еліт-класу. Але до архітектури, дизайну, приватності та комфорту висуваються більш жорсткі вимоги. Клубні будинки найчастіше будуються у великих містах – Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та у їх передмісті.

Як оформляються квартири

Зверніть увагу на те, що процес купівлі житла в новобудові дещо відрізняється від звичних угод.

Найчастіше – це договори:

  •  купівлі-продажу майнових прав;
  •  інвестиційний;
  •  на право власності на частину будинку, а не саму квартиру.

Особливість останнього – у тому, що укладається він переважно для приватних будинків.

На кого розрахований клубний будинок

Сьогодні девелопери все частіше називають будинками клубного типу невеликі заміські особняки на кілька квартир. І саме девелопери займаються пошуком мешканців для такого будинку. Їх завдання знайти «ідеальних» сусідів.

У такому будинку зазвичай проживають люди одного соціального статусу та з однаковим рівнем доходу. У них ідентичні погляди на життя, звички, а також в більшості випадків схожий розпорядок дня. Мешканцями цього будинку переважно стають бізнес-партнери, спортсмени та інші люди зі спільними інтересами та захопленнями. Тому і не дивно, що на відкритий ринок такі квартири виставляються дуже рідко.

Архітектура та дизайн

Клубні будинки зазвичай невисокі. Вони мають три або чотири поверхи. Кожен проєкт такого будинку індивідуальний, квартири також відрізняються унікальним плануванням. Наприклад, одна квартира може займати цілий поверх або інколи бути й дворівневою. Стелі в таких будинках  високі й можуть досягати п’ять метрів. У кожної квартири свій балкон, може бути й своя тераса.

Девелопери використовують тільки матеріали преміумкласу для будівництва та оздоблення такого будинку. Зазвичай прибудинкову територію розробляє ландшафтний дизайнер. Цікаво, що інколи клубні будинки з’являються в реконструйованих будівлях в історичних районах. Це неодмінно підкреслює статус мешканців.

Тоді в такому будинку присутні старовинні барельєфи, ліпнина й аркові проходи. Клубний будинок у старій будівлі відрізняється від звичайного і зовнішнім виглядом, і самою концепцією.

Місце та інфраструктура

Клубні будинки розташовуються в історичних центрах зі зручною транспортною розв’язкою. Все для того, щоб мешканці могли швидко дістатись до школи, дитячого садка, супермаркету, ресторанів та кафе, спортзалу. Такі будинки також можуть будувати на набережних біля моря або поруч з парковими зонами. Тоді вид з вікна буде радувати око, а формат самого будинку гарантує, що на території буде тиша і ніщо не потривожить спокій мешканців.

Ще однією перевагою клубного будинку можна вважати відсутність комерційних приміщень на перших поверхах, як це можна побачити в новобудовах інших класів. У клубних будинках – таке неприпустиме.

Мета забудовника – залишити все необхідне буквально в п’яти хвилинах і створити закритий світ без сторонніх на території будинку.

Комфорт – головний атрибут клубного будинку

Найголовніший обов’язок девелопера – забезпечення максимального рівня комфорту мешканців. Клубний будинок має мати закриту територію, яка обов’язкова  огороджена парканом, має бути місце для консьєржа, а також наявні охоронні системи.

Забудовники піклуються і про гостей мешканців. Вони спеціально будують великі паркінги, зазвичай підземні, які розраховані на декілька місць та прив’язані до однієї квартири. Тому проблем з паркуванням тут відсутні. Відзначимо, що кожен клубний будинок має свою котельню, тому мешканці незалежні від міських служб. Також у клубних будинках можуть розміщуватись спортзал, басейн, більярд, кінотеатр тощо. На дахах створюють лаунж-зони. Над прибудинковою територією працює ландшафтний дизайнер. Є місця як для активного, так і пасивного відпочинків.

Інші новини

Зателефонувати нам!