Оренда комерційної нерухомості: що треба знати?

19 Січня 2021

З кожним роком відзначається стрімкий розвиток бізнес сфери в Києві, а разом з цим росте і попит на якісну комерційну нерухомість. Деякі купують таку нерухомість, щоб розширити свій бізнес та вивести його на новий рівень. Але не треба забувати, що далеко не всі підприємці можуть дозволити собі таку покупку, адже її ціна занадто висока.

Сьогодні ринок нерухомості користується великою популярністю. Постійно можна побачити рекламу в інтернеті про купівлю, продаж, оренду квартири, будинку чи іншого приміщення чи будівлі. Експерти ділять цей ринок на дві категорії – житлову та комерційну. Відзначимо, що друга становить одну десяту від всього ринку нерухомості й, всупереч цього має великий  попит.

З’ясуймо, що таке комерційна нерухомість?

Комерційна нерухомість — це ті приміщення і будівлі, які використовуються для виробництва, якісь фабрики, заводи, офіси, магазини. Одним словом, всі ті приміщення, які не призначенні для житла. Оскільки існує велика конкуренція на ринку такі приміщення та будівлі дуже популярні.

Економісти дають таке визначення поняттю: комерційна нерухомість – засіб для отримання доходів. Погодимось з цим, тому що така нерухомість є реальним активом, який приносить дохід. Нині відзначається тенденція, коли комерційна нерухомість активно бореться за перевагу над житловою. Дійсно, купівля чи оренда квартири все ще займає перше місце, але тенденція йде до того, що скоро комерційна нерухомість її наздожене дивлячись на економічну ситуацію.

З огляду на все, що сказано вище, пам’ятайте, що орендуючи приміщення чи будівлю для бізнесу будьте уважними і прискіпливими, як при оренді квартири або будинку. Бо можна з легкістю залишитись ні з чим.

Вся комерційна нерухомість для зручності класифікується за чотирма категоріями, що дозволяє підприємцям швидко визначити, в якому саме класі їм необхідно орендувати площу.

Клас А. До цієї категорії відносяться приміщення преміум рівня з повним технічним оснащенням, якісним ремонтом. За бажанням можна зняти приміщення з окремим виходом на вулицю. Вони мають підземне паркування, автономне опалення і т.д. Ця категорія підходить для комфортабельних офісів, туристичних агентств, салонів краси.

Клас В. Категорія таких приміщень дещо поступається класу А. Вони можуть бути розташовані в сучасних будівлях і повністю технічно оснащені. Що не дотягує їх до преміуму рівня, як правило, відсутність підземного парковання або автономного опалення.

Клас С і D визначають категорію будівлі із застарілим плануванням і комунікаціями. Зазвичай такі приміщення потребують капітального ремонту.

Коли визначились з типом приміщення чи будівлі зверніть увагу і на розташування самого об’єкта. Звичайно, це залежить від основної мети оренди, а також спрямованості компанії.

Треба відкрити магазин, салон краси, сервісні центри звертайте увагу на клієнтопоток. Орендуйте в районах, де відзначається висока щільність населення, є зручні під’їзні шляхи, а також місця для парковання.

Складські та виробничі приміщення шукайте на околиці міста. Там ближче до автомагістралей і є можливість знайти склад в 500 кв м. А також ціна буде меншою, ніж в центрі.

А от приміщення для офісу вибирайте в місцях з розвиненою транспортною інфраструктурою. Це допоможе клієнтам і співробітникам швидко до нього добиратись. Але, якщо вам треба відкрити інтернет-магазин або call-центр, то офіс шукати в центрі не обов’язково. Відвідувачі і клієнти тут досить рідкісне явище.

Інші новини

Зателефонувати нам!