Новобудови бізнес-класу: на що звернути увагу?

4 Червня 2021

Якщо хочете жити з комфортом, тоді новобудови бізнес сегмента саме те, що необхідно. Таке житло набагато комфортніше, ніж бюджетні помешкання. І всього є  декілька параметрів, які не дають новобудовам цього сегмента дотягнутись до елітної нерухомості.

ЖК бізнес-класу – це багатоквартирні будівлі, які проєктувються за індивідуальним проєктом, мають просторе планування та розвинену соціальну-побутову інфраструктуру.

Якщо порівнювати рівень комфорту, будівельні матеріали та вартість квадратного метра між новобудовами бізнес сегменту та комфорт-класу, то він набагато вираженіший, ніж між комфорт та економкласом. Це можна побачити й на ціні. Наприклад, середня ціна економкласу в столиці стартує від 20 тисячі за м2, а комфорт-класа – 23 тисячі, тобто різниця між класами 3 тисячі за м2. А якщо подивитись ціни на бізнес-клас, то ціни стартують від 34 тисяч, тобто різниця між комфортом у 14 тисяч за м2.

Є декілька особливостей, які відрізняють кожен об’єкт бізнес-класу:

  • лаунж-зони;
  • фітнес-центри або басейни в будинку;
  • оригінальний фасад, зона лобі або інші архітектурно-інтер’єрні рішення;
  • відсутність наземної парковки й багато іншого.

Девелопери не економлять на будівельних, оздоблюючих матеріалах, внутрішньому та інженерному обладнанні. Перевагу віддають тільки виробникам, які мають бездоганну репутацію та зарекомендували себе з найкращої сторони на ринку.

Новобудови бізнес-класу зводять в центральних районах населених пунктів або житлових масивах, наближених до них. Але якщо ж новобудова розташовується на околиці, то забудовник має подбати про те, щоб всі необхідні об’єкти соціально-побутової інфраструктури були в пішій доступності, близькість транспортних магістралей; рекреаційна зона близько новобудови – ліс, парк, водоймище.

Також девелопери покращують ступінь комфорту, якщо новобудова розміщена на околиці. На перших поверхах новобудов або в окремих будівлях на території комплексу розміщують кафе, ресторани, салони краси, фітнес та спа.

Особливу увагу приділяють і прибудинковій території. Її продумують так, щоб було зручно мешканцям різного віку. Облаштовують ігрові майданчики для дітей; тенісний корт або столики; поле для гри в баскетбол, волейбол або мініфутбол; комплекси вуличних тренажерів та інше. На перших поверхах можуть облаштувати гральні зони або кімнати для дітей дошкільного та шкільного віку. Всі об’єкти не обов’язково мають бути, але якщо нема жодного, то клас ЖК мають понизити.

Новобудови бізнес-класу мають доглянуту прибудинкову територію. Її прикрашають деревами, кущами, квітами, встановлюють лавочки, роблять декоративне освітлення. Також можуть зробити штучне водоймище. Обслуговування здійснює власна експлуатаційна компанія або ЖЕК. Часто є власна котельня. Є підземний паркінг, гостьові криті паркінги можуть бути відсутніми, але тоді мають збільшити місткість основної парковки.

 

 

Інші новини

Зателефонувати нам!