Заходи із приведення до належного стану фасадів об`єктів культурної спадщини

26 Травня 2022

Київрада ухвалила рішення про вжиття першочергових заходів із приведення до належного стану фасадів об’єктів культурної спадщини, що розміщені в центральному історичному ареалі Києва. Таким чином буде збережено від самовільної зміни чи пошкодження будь-яких зовнішніх частин будинки і споруди, які складають архітектурну самобутність столиці.

Так, при використанні, утриманні, реконструкції, капітальному ремонті, переплануванні, реставрації цих будинків, споруд і окремих споруд заборонено розміщення систем кондиціонування повітря, окрім централізованих або групових установок. Разом із тим, дозволено встановлення кондиціонерів у місцях, де вони не спотворюють архітектурний вигляд будинку і не створюють шуму.

Також заборонено утеплення та скління балконів і лоджій. Не припустиме розширення цих балконів і лоджій. Окрім цього, не допускається улаштування добудов, нових віконних прорізів, розширення наявних віконних і балконних прорізів, зміна форм і кольорів віконних рам та балконних дверей

У будинках, які розташовані у центральному історичному ареалі Києва, але не належать до архітектурних пам’яток, за наявності затвердженого паспорту фасаду допускається виконання робіт, які можуть спричинити зміну зовнішнього вигляду споруди (за умови дотримання власниками і користувачами відповідного Порядку утримання, ремонту, реконструкції, реставрації фасадів та споруд на території міста Києва).

Послуги групи компаній “АЛТАНА”: агентство нерухомостібудівельний проджект-менеджментбудівельно-монтажні роботиархітектурне бюротехнічний нагляд та науково-технічний супровід будівництватехнічне обстеження об’єктів та енергоефективністьправова допомогаекспертиза охорони праці підприємства, БТІ та реєстрація права власності.

Інші статті

Зателефонувати нам!