Які бувають екобудинки?

18 Лютого 2022

Екобудинки – нова світова тенденція у світі нерухомості. Україну також не оминула ця участь. І не лише через екологію, а й через економію. Бо недарма кажуть, що екобудинок – дешевий будинок.

 

Давайте з’ясуємо, які бувають екобудинки.

Саманний будинок

Саманний будинок можна побудувати двома способами. Перший – спочатку робиться саманна глина, другий – ставиться опалубка і туди затрамбовується саман.

Хата-мазанка


Щоб побудувати мазанку, потрібна глина, дерево, очерет і солома. Хата виходить міцна, тепла та довговічна, якщо за нею правильно доглядати. Існує декілька різновидів мазанок, але для всіх них характерний один спільний конструктивний прийом притаманний – це каркас.

Будинки із соломи


Це нова тенденція у будівництві. Для будинку із соломи необхідні тюкувальні машини, які пресують солому в дуже щільні блоки. Їх складають один на один, як цеглу, і обмазують глиною. Глина захищає солому від гниття, горіння і служить антисептиком. Проте, все одно, стіни варто захищати зовні від атмосферних опадів, адже глина поглинає вологу і пропускає її до соломи. Тож цілий ряд особливостей будівництва із соломи треба ретельно вивчати, щоб не припуститися помилок.

Будинки з мішків


Це дещо осучаснений вид глинобитного будівництва. Єдине, що замість опалубки тут використовують поліпропіленовий рукав (зрідка це просто будівельні мішки). Цей рукав наповнюють будь-яким доступним ґрунтом і викладають потрібною формою (переважно це круглі будівлі), перед тим щільно утрамбувавши. Технологія і проста, і складна водночас, отже варто дізнатися певні особливості, перш ніж братися до роботи.

Будинки із паливної деревини


Для будівництва таких будинків використовують сухостій. Кладку роблять за допомогою глино-солом’яного розчину із додаванням деяких речовин, які доповнюють антисептичні властивості глини. Такі будинки мають ряд конструктивних переваг та невисоку вартість виготовлення.

Будинки із каменю


Такий вид екобудинку розповсюджений в місцях, де є багато природного каменю. Камінь робить будинок міцним та теплим.

Будинки з автомобільних покришок

Не вірите, але це дійсно так. Звичайно можна посперечатись про екологічність автопокришок, але їх використання дозволяє врятувати землю від забруднення через спалення гуми.

Інші новини

Зателефонувати нам!