Як створити будинок-шале?

14 Січня 2022

Архітектура в стилі шале відрізняється кількома характерними ознаками, тому відтворити її нескладно. Ви можете відтворювати оригінальний напрямок не тільки в усьому приватному будинку, але і в окремих кімнатах навіть у квартирі.

Щоб відтворити оригінальну архітектуру, потрібно потурбуватися про стиль задовго до початку будівництва.

Виберіть правильне місце. Будинки-шале звичайно розміщують поруч з деревами або у підніжжя гір, на їх схилах, але так, щоб вікна проникали сонячні промені. Якщо побудувати будиночок в тіні, природного освітлення буде мало, а це не дозволить відтворювати унікальну атмосферу тепла, затишку, спокою. Тому почніть з вибору місця для майбутнього будинку – можна розмістити його на відкритому місці з декількома деревами так, щоб вхід дивився на схід. Тоді будинок буде наповнюватися сонячними променями ще вранці.

Продумайте планування. Можете розташовувати кімнати так, як зручно вам. Але пам’ятаєте, що в оригіналі на першому поверсі звичайно розташовувалась вітальня і кухня – в сучасному варіанті їх можна доповнити санвузлом. На другому поверсі зазвичай розташовували спальні, робочий кабінет.

Замовте проєкт. Доручіть розробку проекту професіоналам. Обов’язково скажіть їм про те, що хочете отримати«на виході»: розкажіть про стиль, згадайте про особливості даху та необхідність використовувати природні матеріали під час будування. Покажіть продумане планування та попросіть обговорювати з вами всі нюанси.

Закупіть будівельні матеріали. Спеціалісти зможуть скласти кошторис на основі підготовленого проєкту. Закупіть матеріали відповідно до нього або порахуйте, скільки деревини й цегли необхідно для будівництва, самостійно. Не варто замінювати деревину іншими матеріалами, бо не зможете створити необхідний мікроклімат.

Проконтролюйте будівництво. Зверніться до компанії або найміть приватну бригаду. Контролюйте, щоб все йшло за плпном –  перевірте чи все відповідає дійсності.

Інші новини

Зателефонувати нам!