Будинок-шале: плюси та мінуси

24 Грудня 2021

У будь-якого стилю в архітектурі є свої переваги та недоліки.

Основні переваги будинків-шале:

  • Хороша теплоізоляція та мікроклімат. У деревини, каменю або цегли є свої недоліки. Але за рахунок сумісного використання матеріалів вони нівелюються перевагами. Так, деревина «дихає», тому забезпечує добрий мікроклімат в будинку. А камінь прекрасно збирає тепло в будинку взимку, при цьому завдяки використанню дерева на другому  поверсі влітку в будинку прохолодно.
  • Атмосфера затишку. Вона досягається за рахунок великої кількості естетичного освітлення, використання натуральних матеріалів.  Якщо все зроблено за правилами, в будинку спокійно та легко.
  • Зниження навантаження на фундaмент. Навантаження на фундамент знижено в порівнянні з аналогічними будинками, виконаними тільки з цегли або дерева. Це пов’язано з тим, що камінь або цегла повністю приймає на себе навантаження від верхнього поверху, знижуючи навантаження на фундамент.
  • Висока швидкість будівництва. Будинки-шале можна побудувати набагато швидше в порівнянні з будинками з дерева. Це пов’язано з тим, що  будинку треба осісти. Якщо використовувати тільки дерево, доведеться чекати мініму  рік, щоб перейти до  оздоблення. А так як в шале дерево використовують тільки для другого поверху, той час очікування скорочується вдвічі.
  • Привабливий зовнішній вигляд. Будинки в стилі шале вигідно виділяються на фоні типових приватних будинків, загородних котеджів та особняків. Завдяки комбінації кількох будівельних матеріалів, вони відрізняються своїм стилем.
  • Економія на оздобленні. Якщо не відходити від «канонів», можна витратити менші кошти на внутрішне оздоблення.  Крім того, можна також зекономити на оздобленні фасаду – у більшості випадків воно не потрібне.

.Також у будинків в стилі шале  є свої недоліки.  Багато експертів виділяють всього два  мінуси:

  • Висока вартість будівництва. У будівництві використовують зазвичай природні матеріали, а вони в більшості випадків коштують набагато дорожче штучних. Тому вартість житла збільшується в порівнянні з нерухомістю, зведеною, наприклад, з піноблока, шлакоблока та інших сучасних матеріалів Крім того, якщо ви плануєте зайнятися внутрішньою оздобою, також доведеться викласти більше грошей в порівнянні зі стандартним ремонтом.
  • Необхідність складання грамотного проекту. Кожний будинок у стилі шале вимагає проектної документації. Наприклад, проектувальник повинен врахувати вагу даху – він більше в порівнянні з іншими  дахами без великого уклону. Також потрібно враховувати особливості різних будівельних матеріалів, їх вагу, використовувати характерні риси стилю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інші новини

Зателефонувати нам!