Незвичайне планування квартири: квартира-бельетаж

10 Грудня 2021

Квартира-бельетаж все більше має попит на ринку нерухомості. Квартири можуть бути спроєктовані на першому етапі будівництва нового будинку або створені шляхом об’єднання квартири та горища. Така нерухомість популярна  в Європі вже не одне століття. В Італії такі квартири називають мезонінами, а у Франції – квартирами-мансардами.

Бельетаж (від франц. bel – прекрасний і étage – поверх) – прибудова над центральним елементом кімнати, для якої потрібна наявність високих стель. Він може стати повноцінним функціональним місцем для відпочинку чи роботи. До того, це досить ефективне рішення для збільшення наявної житлової площі.

Але що насправді являє собою бельетаж? 

Це приміщення, яке, як правило, зводиться над центральною частиною житлового приміщення, створюючи цим додатковий житловий простір у вигляді мініповерху. І таку додаткову кімнату можна організувати залежно від своїх переваг та потреб. Бельповерх може стати спальнею, вітальнею, кабінетом і навіть кухнею. Через  особливу  ​​конструкцію бельетажу можна не лише максимально використати простір квартири, але й зробити зі своєї квартири унікальне житло.

Головні характеристики такої квартири

Бельетаж можна створити навіть у кімнаті стандартної квартири, щоб використовувати його як додатковий житловий простір. І такий поверх можна зробити під будь-яку кімнату — тут роль грають лише ваші уподобання та побажання. Завдяки мініповерху квартира набуває незвичайного та яскравого дизайну.

І квартира-бельетаж має ряд важливих переваг у порівнянні зі стандартними варіантами житла:

  • Функціональність та можливість максимально ефективно використовувати наявний простір житлового приміщення. Якщо у житлі не вистачає місця для того, щоб розмістити кабінет чи спальню, то подібна конструкція допоможе розв’язати проблему з обмеженою площею житла. Бельповерх допоможе створити ще одну потрібну кімнату без шкоди для решти простору квартири.
  • Естетичний зовнішній вигляд. Сьогодні, крім функціональності, мініповерх створює унікальне стилістичне рішення, яке вважається трендовим у плануванні житлових просторів.
  • Бельетаж можна оформити в абсолютно будь-якому дизайні, навіть якщо він значно відрізнятиметься від дизайну всього житлового приміщення.
  • Дозволяє зробити грамотне та зручне зонування квартири.

Але крім переваг квартири-бельетаж мають і низку певних недоліків:

  • Створення бельетажу може коштувати велику суму.
  • У квартирах з низькими стелями зробити таке не вдасться.
  • Для зведення мініповерху потрібне ретельно продумане планування, тому без допомоги фахівців не обійтися.
  • Як і будь-яке інше перепланування у квартирі, потрібно отримати дозвіл на зведення ще одного рівня.
  • Створення такої кварти буде найкращим рішенням для тих, у кого квартири мають дуже високі стелі, але при цьому маленьку житлову площу.

Кому підійде квартира-бельетаж?

Створення квартири-бельетаж будуть найкращим рішенням для тих, у кого квартири мають дуже високі стелі, але при цьому маленьку житлову площу. Особливо така квартира буде актуальна сім’ї, в якій з’явилися діти — це дозволить використовувати площу, що є найбільш ефективно, особливо якщо немає можливості перебратися в більш простору квартиру. Також квартира-бельетаж підійде тим, хто любить незвичайні дизайнерські рішення щодо оформлення квартири.

Як створити бельетаж?

Найкраще довірити цю справу справжнім професіоналам — архітекторам та дизайнерам. Тому що саме вони можуть зробити правильний проєкт майбутнього мініповерху з дотриманням усіх вимог та з урахуванням ваших побажань. І за допомогою архітектора можна грамотно розв’язати  питання  освітлення нового додаткового поверху шляхом створення вікон. Якщо ж немає можливості створити додаткові вікна, то можна використовувати різні види штучного освітлення – встановлювати різні світильники, лампи чи бра. Зараз зазвичай зводять дерев’яні бельетажі, тому як облицювання бельетажу можна використовувати дерево або зробити цегляну кладку для створення особливої ​​атмосфери. Весь декор додаткового поверху ми можемо створити самостійно, але саме будівництво бельетажу краще довірити професіоналам, які зможуть звести надійну навісну конструкцію, яка прослужить вам довгі роки.

Інші новини

Зателефонувати нам!