Квадрохаус: новинка на ринку нерухомості

8 Жовтня 2021

Український ринок нерухомості в останні роки стає все більш різноманітним, і на ньому стійко займає свою нішу та набирає популярність такий екзотичний вид житла як квадрохаус. Така нерухомість приваблює тих, хто вже категорично не хоче жити у квартирі, але коштів на власний будинок ще не назбирали. Рієлтори запевняють, що в такому помешканні при наявності адекватних сусідів, можна відчувати себе комфортно, як і окремому котеджі.

Багато людей мріють про власний заміський будинок, що поєднує переваги заміського життя і міський комфорт, за доступною ціною. Якщо таунхауси, що завоювали популярність в Європі й США, вже зайняли міцні позиції на українському ринку, то квадрохауси – це абсолютна новинка. Історія появи квадрохаусів бере свій початок від таунхасів, які прийшли в Україну з Європи й вперше побудовані у нашій країні в середині 90-х років. Спочатку формат квадрохаусів з’явився в дорогому сегменті, однак потім стало з’являтися все більше об’єктів економ і комфорт-класу.

Квадрохаус – це будинки з чотирьох секцій, з’єднаних між собою в єдиний будинок. Має таку ж концепцію, що і дуплекс, тільки замість 2 господарів будинку їх 4. Квадрохауси також можна зустріти з назвами «квадрексфорплекс або квадруплекс».

Кожна чверть має окремий вхід, на поверсі розміщується по 2 ізольовані квартири. Планування у такого житла однотипна та дзеркальна. Традиційно у кожній секції квадрохауса є своя ділянка.. На відміну від котеджу, у якого ділянка зазвичай площею від 6 соток, площа прибудинкової ділянки у квадрохауса зазвичай від однієї до трьох соток, як і у звичайного таунхауса.

Квадрохаус – це будинок, що складається з 4 секцій, відповідно розрахований на 4 сім’ї. Попри те, що площі квартир у квадрохауса невеликі, такий формат житла має ряд переваг перед звичайними міськими квартирами.

Головні особливості:

Ціна. Можливість придбати заміське житло за ціною квартири. Ціни на квартири у квадрохаусах в більшості випадків навіть нижче, ніж на міські квартири.

Розташування. Квадрохауси знаходяться за містом, далеко від міського шуму і пилу. Чисте повітря, єднання з природою і спокійна атмосфера- приємні аспекти проживання за містом. Перевагою є також те, що вас оточує менше сусідів, і відповідно менше шуму і незручностей.

Обслуговування. Отримуєте якісне обслуговування від котеджного селища з доброустрію: широкі вулиці, проїжджі частини й тротуари, масивне озеленення. Вся територія, від доріг до газонів чиста та прибрана. Є наявність декількох паркувальних місць. Якщо в місті постає проблема паркінгу машин через брак місця, то проживаючи у квадрохаусі цієї проблеми нема.

Безпека проживання. Встановлюються камери відеоспостереження, підписується договір зі службами швидкого реагування, облаштовуються  контрольно-пропускні пункти.

Відповідний варіант для родичів або друзів. Такий тип житла передбачає по сусідству всього три співмешканці, не найгірший варіант для збереження приватності та відособленості.

Інші новини

Зателефонувати нам!