Що таке квартира-пентхаус?

21 Жовтня 2021

Квартира-пентхаус – порівняно новий вид нерухомості в Україні. Відзначимо, що він ще не оформився в окремий сегмент. Попит на таке житло серед українців зростає. Хоча більшість з них впевнені, що це звичайні квартири, які розташовуються на останніх поверхах.

Своє походження слово бере від pentis і house. Якщо зі словом house – «будинок» – усе зрозуміло, то pentis виводять зі старофранцузького apentis, що в перекладі означає «навіс», «прибудова».

Петтхауси почали з’являтись в США в 20-х роках минулого століття. Саме на ці роки припадає бурхливе економічне зростання Америки. І мати такий вид нерухомості вважалось престижно. Таке майно прирівнювали до дорогих автівок, яхт, особистих літаків та приватних островів. Тому і не дивно, що пентхауси користуються такою популярністю серед людей заможних та впливових.  Вони підкреслюють їх статус у суспільстві.

Пентхаус – це апартаменти на даху висотного будинку, з великою, до декількох тисяч квадратних метрів, функціональною площею, панорамними вікнами і просторою терасою з чудовим краєвидом на місто, а також з індивідуальним доступом. Пентхаус займає всю площу поверху, має окремий ліфт, терасу чи зимовий сад. Будинок має знаходитись в центрі міста з шикарним видом з вікна.

Найбільший вибір дорогих пентхаусів – у Нью-Йорку (One 57, City Spire) та Лондоні (One Hyde Park). Найдорожчий із лотів Нью-Йорка, виставлених наразі на продаж, міститься в історичній будівлі Woolworth Building, на останніх семи поверхах. Загальна площа апартаментів – 875 кв. м, вартість – $110 млн.

Насправді в Києві не знайдете справжніх пентхаусів. Українські забудовники вдаються до хитрощей, вони звичайні дворівневі квартири називають пентхаусами і продають їх в рази дорожче. Іншими словами, наявні на українському ринку “пентхауси” – це плоди маркетингу.

Квартира-пентхаус і дворівнева квартира: в чому різниця

Досить часто дворівневу квартиру, яка розташована на останніх поверхах, прирівнюють до пентхауса. Але, запам’ятайте, це різні види нерухомості.

Пентхаус на поверсі зазвичай один, а от квартир може розташовуватись декілька.

За вимогою до пентхауса висуваються такі вимоги, як високі стелі та наявність тераси. У дворівневих квартирах ці фактори необов’язкові. Але навіть, якщо є тераса й високі стелі, то квартиру це не прирівнює до пентхаусу. Суть в тому, що такий вид житла не передбачає сусідів на поверсі.

Дорого продам техповерх

На жаль, серед українських забудовників багато  є недобросовісних. На етапі будівництва останній поверх проектується, як технічний. Уже під час  будівництва його перетворюють на другий рівень квартир. А саме цікаво, що при продажі модернізована дворівнева квартира перетворюється в пентхаус.

Таким чином покупці подібної нерухомості за великі гроші отримують за своєю суттю незаконно споруджене і з великою ймовірністю неякісне житло. Ціни на такі «пентхауси» Києва суттєво нижчі, ніж у світових мегаполісах, прайс стартує від $750 000 у комплексах, які ще будуються, до $7 000 000 у готових будинках за лот без обробки.

 

 

Інші новини

Зателефонувати нам!