Квартири з вільним плануванням: Як обрати житло

4 Серпня 2021

Не забувайте, що перед придбанням квартири з вільним плануванням перш за все потрібно перевірити законність будівництва, з’ясувати, яку репутацію має будівельна компанія.

Далі рекомендуємо звернути увагу на такі нюанси:

  • детально вивчіть проєктний план із розташуванням кімнат (де знаходяться опорні стіни, стояки, вентиляційні короби);
  • з’ясуйте кількість вікон (кімнати мають мати природне освітлення);
  • перевірте, щоб не було обтяжень (всі перепланування мають бути законними).

Якщо купуєте квартиру з вільним плануванням на вторинному ринку, маєте перевірити шумо- і теплоізоляцію, а також спитати про те, з яких матеріалів зроблені перегородки.

ТОП-4 помилки, які виникають в ремонті з вільним плануванням

Дизайнери стверджують, що ремонт у квартирі зі стандартним плануванням і з вільним практично ідентичні. Ви маєте для початку обрати стиль чи замовити дизайн-проєкт. Далі закупити всі необхідні будівельні матеріали та знайти бригаду, яка буде робити ремонт. Але з вільним плануванням треба буде більше уваги приділити зонуванню, ергономіці та комфорту.

Експерти застерігають, що дуже важливо під час ремонту з вільним плануванням не допустити таких грубих помилок.

Ігнорування особливостей житла

Обов’язково дізнайтеся про обмеження у власника, якщо купуєте на вторинному ринку, а у забудовника чи у керівної компанії – якщо у новобудові. На плані мають бути позначені мокрі зони та кухня. Дізнайтеся потрібні нюанси до складання дизайну-проєкту.

Непотрібні коридори

Під час ремонту квартир вільного планування найчастіше використовують непотрібний елемент – коридори. Вони тільки з’їдають корисний простір. Дизайнери радять об’єднувати приміщення шляхом створення перепадів рівня стелі або підлоги, освітлення, зміни типу матеріалу облицювання або колірного рішення.

Види перегородок для зонування кімнат

Домагайтеся ефекту перетікання однієї кімнати в іншу. Також можна проєктувати приміщення, які йдуть один за одним і пов’язані функціонально між собою.

Невідповідність форми кімнати її функцій

Квартира з таким плануванням зазвичай має велику площу. Тут є ймовірність зробити кімнати неправильної форми. Експерти радять у квадратних приміщеннях планувати одну функціональну зону, а в прямокутних – дві та більше. Також уникайте вузьких і витягнутих кімнат з одним вікном.

Відсутність вбиральні

У квартирах зі звичайним плануванням зазвичай не має можливості зробити компактну та продуману систему зберігання. У вільному плануванні можна спроєктувати окрему гардеробну.

Інші новини

Зателефонувати нам!