Продаж елітної нерухомості в новобудові: основні нюанси

30 Червня 2021

Елітна нерухомість – це квартири, які розміщуються в дорогих ЖК, клубних будинках, престижних таунхаусах чи котеджах. За даними агентства нерухомості «Алтана», ціна квадратного метра елітного житла в новобудовах Києва в червні 2021 року склала 51,6 тис. грн/кв.м.

Експерти виділяють три основні причини, чому важко продати елітну нерухомість:

  • Потенційні покупці часто висувають високі вимоги. Наприклад, вони легко можуть відмовитись від об’єкта, якщо їм не подобається вид з вікна або неможливість зробити терасу.
  • Обмежена кількість потенційних клієнтів. Цей вид нерухомості розрахований на покупців, чий дохід вище середнього.

Шахраїв приваблює такий вид нерухомості. Вони придумують схеми, щоб купити об’єкт по заниженій ціні, а потім продати й відповідно заробити в рази більше.

Продаж елітної нерухомості майже не відрізняється від продажу інших сегментів, хоча є деякі нюанси.

Спочатку треба визначити вартість об’єкту. Але запам’ятайте, не потрібно спішити опускати ціну на цю нерухомість. Такі об’єкти зазвичай продаються довше, ніж квартири в економкласі. Це пов’язано з вужчою аудиторією, а також з вищими вимогами до унікальності помешкання. Потенційні покупці постійно тримають руки на пульсі й слідкують за об’єктом, який їх цікавить. Якщо ви опустите ціну, це змусить потенційного покупця засумніватись, чи все в порядку з об’єктом. А також він буде чекати, коли знову ціна піде вниз.

Особливу увагу слід приділити і рекламній компанії. Наприклад, для економкласу достатньо розмістити оголошення у відповідному розділі на сайті нерухомості. Для об’єктів елітної нерухомості цей варіант не підходить. Тут потрібно запускати велику рекламну компанію на радіо, телебаченні та інтернеті, розміщувати банери на білбордах, світлодіодних рекламних екранах; реклами на заходах, орієнтованих на потенційних покупців (стати спонсором).

Треба розуміти, що ця реклама не зайде в метро чи міському транспорті, через те, що потенційних покупців там нема. Вона буде неефективною. Радимо орієнтуватись на престижні райони міста, траси автомагістралі. Реклама має бути гідною на тлі конкурентів.

Запам’ятайте, кожен об’єкт – ексклюзив, і підносити його потрібно по-особливому. Вразити потенційного клієнта потрібно з першого разу. Кожен такий об’єкт має власний сайт, іншими словами інтернет-візитку.

Презентуйте об’єкт:

  • розкажіть про важливе – розташування будинку з відміткою на карті, планування, кількість і розміри квартир, інфраструктуру, переваги, умови покупки;
  • переконайте клієнта в законності будівництва – прикладіть в спеціальний розділ декларації про початок і завершення будівництва, дозволи, ліцензії, документи на землю;
  • покажіть об’єкт – якісна галерея з фотографіями готового будинку й об’єкта в процесі будівництва, графічні матеріали з проєкту, візуальний 3D-тур, огляд з квадрокоптера;
  • надайте доступ – дайте можливість клієнту в будь-який час поспостерігати за ходом будівництва та ситуацією біля будинку через онлайн-камеру.

Сайт має відповідати сучасним тенденціям дизайну, бути зручним, а головне адаптованим не тільки на ПК, а й на мобільні пристрої. Якщо не зможете вразити покупця спочатку, вони не будуть розглядати пропозицію. Далі доведеться привертати їх увагу особливими умовами або ж сподіватися на те, що пропозицію в новій редакції побачить той, хто раніше її не дивився.

Інші новини

Зателефонувати нам!