Європейський компроміс: що таке новобудови комфорт класу?

24 Травня 2021

Раніше інвесторам треба було обирати між дешевими або занадто дорогими варіантами квартир в новобудовах. Але поява проміжного варіанту, такого як комфорт клас, значно полегшало цей вибір і розширило можливості для покупців.

І це зрозуміло чому: середня ціна за квадратний метр в новобудовах комфорт класу не значно перевищує вартість квадрата в ЖК економкласу. Але рівень комфорту в класі комфорт наближений до європейських стандартів і він відчутно вищий.

ЖК комфорт класу відрізняється такими критеріями від економ класу:

  • більш вигідне розташування;
  • сучасна технологія будівництва і будматеріали;
  • висока якість внутрішнього і зовнішнього оздоблення;
  • естетично привабливий проєкт;
  • упорядкований двір та інші переваги.

Розташування та інфраструктура

Основною перевагою таких комплексів є те, що їх будують близько від основних транспортних розв’язок. Наприклад, якщо мова йде про столицю, то до метро можна буде дійти пішки за 5-15 хвилин не поспішаючи. Біля ЖК часто є парки чи сквери, а якщо нема, то проєктом передбачене прибудинкове озеленення. Також поряд розміщують дитячі та спортивні майданчики, місця для відпочинку.

Територію прибудинкову обгороджують, надають окреме місце для консьєржа. Також встановлюють шлагбаум, камери відео спостереження. Проєктом передбачаються гостьові парковки з розміткою, для мешканців – закритий або підземний паркінг з розрахунком 0,5 паркомісця на квартиру.

Крім зручної транспортної розв’язки, будинки комфорт класу розташовані поряд з лікарнями, поліклініками, ТРЦ, супермаркетами, аптеками, фітнес-центрами. Часто ці об’єкти розташовані на перших поверхах будинків.

Технологія та особливості будівництва

Ці новобудови будуються за монолітно-каркасною технологією або за допомогою цільної цегляної кладки. Зазвичай такі будинки будуються з червоної цегли, газоблоків. Рідше використовують піно блок чи силікатну цеглу. А от використання арболита, керамзитобетону, панельних блоків і шлакоблоку при будівництві новобудов комфорт-класу не дозволяється..

Порівнюючи з економкласом, комфорт клас має цікавіше архітектурне рішення. Можна побачити панорамне скління, фасади оздоблюються тинькуванням, облицювальною плиткою або композитними панелями. Для внутрішнього оздоблення використовують якісні та довговічні матеріали, звуко- і гідроізоляцію. Забудовники намагаються впроваджувати енергоощадні технології – утеплення фасаду, потрійні склопакети та інше.

Відзначимо, що нема чіткої вказівки, скільки має бути будинків та під’їздів у ЖК комфорт класу. Все залежить від проєкту. Це може бути й один багатоповерховий будинок з невеликою прибудинковою територією, а може бути й цілий квартал з навчальними закладами для місцевих мешканців.

Проєктом передбачено від 8 до 10 квартир на поверсі, а також має бути мінімум один вантажно-пасажирський ліфт.

Планування та метраж квартир комфорт-класу

Квартири в новобудовах комфорт класу більші за площею, ніж в економі:

  • однокімнатні квартири – 38-60 м2;
  • двокімнатні – 62-80 м2;
  • трикімнатні – 85-120 м2.

Висота стель – від 2,75 м. У деяких проєктах продумують 4- і більше кімнатні квартири, житло на 2 або 3 рівні. Балкон або лоджія (іноді 2 і більше) обов’язкові, вони засклені на момент введення будинку в експлуатацію, якщо правила скління не обговорюються окремо.

Квартири в ЖК комфорт класу більш продумані. Ви не побачите тут прохідні кімнати, маленькі кухні та санвузли, довгі коридори. У деяких проєктах навіть передбачаються місця для вбудованих шаф.

Також будівельник дає на вибір інвесторів: квартири з чистовим або чорновим оздобленням. До об’єкта підведені комунікації, газ, встановлені радіатори опалення, лічильники обліку води та електрики, підготовлене місце для монтажу індивідуального лічильника тепла.

Інші новини

Зателефонувати нам!