Експерти назвали переваги та недоліки новобудов в економкласі

18 Травня 2021

Фахівці відзначають, що житло в будинках економкласу, чудовий варіант для тих, хто мріє про своє «гніздечко», але не хоче дуже витрачатись. Вони виокремили основні переваги таких новобудов.

Переваги новобудови економкласу

На ринку нерухомості є багато проєктів такого типу. Такі житлові комплекси характеризуються низькою вартістю квадратного метра. Забудовники пропонують вигідні умови для іпотеки та розстрочки.

Через невелику ціну квартири в новобудові економкласу покупцеві простіше зібрати необхідну суму, а переплата буде менше. Це дозволяє залучити більше потенційних інвесторів на етапі будівництва.
Житлові комплекси економкласу будують в районах, які знаходяться далеко від активного трафіку та промислових зон. Зазвичай новобудови економкласу  розташовані, в спальних районах з розвиненою соціально-побутовою інфраструктурою.

Недоліки новобудови економкласу

Фахівці кажуть, що досить часто такі ЖК мають невдалі планування з маленькими кімнатами та кухнею. Часто новобудови економкласу можуть будувати на околицях міста, тому тим хто працює у центрі буде важче добиратись на роботу.

Будинки такого класу мають низьку звуко- і теплоізоляція в порівнянні з іншими класами новобудов. Будівлі оздоблюються дешевими матеріалами.

Також на низькому рівні та доброустрій. Відсутня охорона, паркові зони,  обслуговуючі компанії.

Останнім часом у забудовників прослідковується тенденція щодо покращення вище зазначених пунктів.

Наприклад, такі ЖК з’являються в центральних частинах міста, проєктують місткий підземний паркінг або розміщують тільки 6 квартир на поверсі. Такі поліпшення не дають можливості новобудові стати класом вище, але стають значно привабливішими для потенційного інвестора.

Інші новини

Зателефонувати нам!