Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду

13 Квітня 2021

Кабінет міністрів України опублікував постанову від 29 березня 2021 р. № 303 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду».

Постановою передбачається:
– Термін “електронний кабінет” вживається у значенні, наведеному в Законі України “Про регулювання містобудівної діяльності”.
– Об’єкти, які підлягають плановій перевірці визначатимуться автоматично через єдину електронну систему будівництва.
– Для кожної категорії об’єктів визначено чіткий перелік питань, для перевірки.
– Обсяг проведення планових перевірок визначатиметься згідно з критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику.
– Перевірка на вимогу правоохоронних органів буде здійснюватись лише у тому випадку, якщо така вимога оформлена відповідним рішенням слідчого судді.
– У разі відмови у наданні дозволу на будівництво чи прийнятті об’єкту в експлуатацію, забудовники зможуть звернутись до ДІАМ (Державна інспекція архітектури та містобудування) За результатами розгляду ДІАМ приймає рішення про задоволення скарги та зобов’язання щодо повторного розгляду органом державного архітектурно будівельного контролю поданих замовником документів або про відмову в задоволенні скарги.
– Під час розгляду питання щодо прийняття в експлуатацію об’єктів
категорії СС2 та СС3 огляд проводитиметься лише в тому випадку, якщо він віднесений до об’єктів високого ступеня ризику або якщо відсутні відомості щодо об’єкта будівництва в Електронній системі.

До послуг групи компаній “АЛТАНА” входить: будівельний проджект-менеджментбудівельно-монтажні роботиархітектурне бюротехнічний нагляд за будівництвом, БТІ та реєстрація права власності, і правова допомогаекспертиза охорони праці підприємства.

Інші статті

Зателефонувати нам!