Що обрати: котедж чи квартиру

13 Жовтня 2021

Сьогодні власний будинок за містом став символом не тільки достатку, але й раціонального вкладення коштів. Ви отримуєте власну ділянку, на якій можна встановити басейн, чан, сауну, альтанку. Якщо любите рослини, то можете посадити сад. Звичайно, прихильників міського життя, як і раніше багато. Хоча зараз прослідковується тенденція, що люди тікають з мегаполісів, і віддають перевагу життю за містом.

Так що таке котедж?

Існує стереотип, що котеджі – це величезні будівлі, розкішні й схожі на палаци.  Насправді котедж – це просторе приміщення, зазвичай 2 поверхове, розраховане на сім’ю з 3-5 осіб. На першому поверсі розташовуються кухня, ванна і вітальня, а на другому – спальні мешканців будинку. Слово «котедж» прийшло з Англії, де воно спочатку позначало будинок орендатора «навспільника» — «Коттера» — з коморою і присадибною ділянкою. Звідси сучасні українські котеджі нерідко виконані в англійському стилі. Котеджі широко поширені також в інших європейських країнах (переважно в скандинавських) і в США, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, ПАР. Там котедж не є предметом розкоші, швидше служить символом середнього класу.

Чому обирають котедж

Життя в котеджі має безліч переваг. Перша й основна перевага котеджу, що він знаходиться на свіжому повітрі. Друзі часто стануть до вас приїжджати, щоб відпочити від міської суєти. Дітям зажди буде, де погратись на дворі. Біля котеджу є ділянка, де можна поставити басейн, дитячий батут, альтанку.

У котеджі є змога перепланування по вашому бажанню. Ви можете в будь-який момент добудувати ще поверх або ще одну кімнату збоку. Тут ви необмежені площею. Невідмінно від квартири у вас є багато місця для зберігання речей.
В такому будинку достатньо місця для всієї родини або навіть для кількох поколінь.

Ще до переваг можемо віднести те, що не будуть заважати сусіди. А також ви не будете залежить від експлуатаційних контор, бо в будинках передбачені автономне опалення та гаряча вода цілий рік. До того ж вам не загрожують аварії сусідів, на зразок потопу або пожежі.

Щодо безпеки

Життя у квартирі асоціюється з безпекою. Поруч безліч сусідів – порятунок від неприємностей. А от життя в будинку – ризик, що пограбують. На практиці це далеко не так: котеджні селища мають охорону, на їх території встановлюють відеоспостереження та шлагбауми.А близькість сусідських будинків не дозволить незнайомій людині пройти непоміченим.

Далеко чи близько

Ті, хто обирають життя в місті, аргументують це тим, що все під рукою – ТРЦ, парки, ресторани, супермаркети. Хоча зараз життя за містом перестало асоціюватись з відсутністю всіх благ. Сьогодні в котеджних селищах є розвинена інфраструктура. Будують школи й садки, аптеки й магазини, місця для відпочинку та розваг. Покладімо руку на серце: чи часто ви виїжджаєте до центру? Думаємо, ні. Оскільки поруч з вашим будинком є все необхідне, а поїздка в центр стає подією. Якщо правильно підберете котеджне містечко, то життя в ньому нічим не буде поступатись життю в спальному районі міста.

Інші новини

Зателефонувати нам!