Вибір смарт-квартири: на що звертати увагу

9 Липня 2021

Смарт-квартири – тренд на ринку київської нерухомості. Їх популярність  серед інвесторів спостерігалась ще у 2016 році та триває й нині.

Що таке смарт-квартира?

“Смарт” (з анлійської – “розумний”) – це квартири з невеликою площею, приблизно від 18 до 30 квадратних метрів, які мають компактне та продумане планування.

Цікаво, що такі мікроквартири вперше з’явились в таких мегаполісах, як Нью-Йорк, Париж, Токіо. Вони мали попит серед молоді, яка не хотіла сім”ї , а налаштована була на побудову кар’єри. Такі люди зазвичай не потребують великої площі для життя.  Тому старт-квартири зроблені так, що у них прибираються непотрібні квадраті метра.

Концепція смарт-квартири передбачає облаштування житла з функціоналом звичайної квартири на мінімальній площі. Щоб отримати квартиру мінімальної площі, кожна з функціональних зон приймається мінімальної достатньої площі, і дуже ретельно компонується, щоб розміщення функцій не заважало одне одному. Це помешкання, як і будь-яке інше, має свої переваги та недоліки.

Переваги старт-квартири

Розгляньмо основні плюси такої мікроквартири.

По-перше, через малі площі ціна такої квартири в рази менша. По-друге, не доведеться віддавати великі гроші за комунальні послуги. По-третє, це чудовий варіант для бізнесу. Таку квартиру чудово здавати в оренду, так як  всі затрати швидко окупляться. По-четверте, у квартирі відсутні перегородки, що робить простір візуально просторим, а також всі квадратні метри залучені. По-п’яте,  мінімальні витрати на ремонт такого помешкання.

Поряд з позитивними якостями такі квартири  мають і мінуси

Не зможете прописати у квартирі дітей. Вартість комунальних послуг може в рази зрости, якщо квартирі не надали статусу житлової нерухомості.  Також зазвичай на поверсі розміщується багато таких квартир. Вартість м2 набагато вище, ніж на стандартні квартири.

Смарт-житло непоганий варіант у пандемію, економічну кризу. Адже за невеликі гроші, ви стаєте власником комфортної житлової площі.

Для кого підійде смарт-квартира?

Не забувайте, що такий вид нерухомості підходить далеко не всім українцям. Зазвичай такі квартири купують:

  • студенти, кар’єристи, літні люди та інші громадяни, що проживають на самоті;
  • люди, котрі хочуть побудувати власний бізнес на оренді житла. Вклад в таку нерухомість мінімальний, а прибуток з оренди отримують,  як від звичайної квартири.
  • люди, які не хочуть орендувати житло.  Взявши кредит у банку на придбання смарт-нерухомості або іпотеку,  людина буде витрачати стільки ж, скільки платить за оренду повноцінного житла щомісяця. При цьому в результаті вона стане власником власної житлоплощі.

Звичайно така квартира не варіант для сімей з дітьми.  Брак корисних квадратних метрів для дитини не дозволяє законно прописати її у квартирі. Також від придбання такої нерухомості краще відмовитися людям, які не звикли постійно перебувати в одному приміщенні.

 

 

 

Інші новини

Зателефонувати нам!