Плюси та мінуси квартири в дореволюційному будинку

21 Квітня 2021

Вирішили вкласти збереження в «царський» будинок в столиці або в будь-якому іншому українському місті, зважте всі переваги та недоліки такого помешкання.

Переваги «царських» будинків

Зазвичай такі будівлі будували в центрі міст. Вони розташовані біля транспортного потоку, тому зручно добратися в будь-яку частину міста. Кожний будинок естетично привабливий.

Архітектори проєктували будинки так, що одна сторона будинку зазвичай виходить у тихий двір, іноді він огороджений від сторонніх відвідувачів хвірткою або шлагбаумом.

Такі квартири ідеально підходять для життя великої родини, високі стелі, велика площа, багато вікон та світла. Також є гардеробні кімнати та комори.

Дореволюційні будинки мають широкі стіни з цегли з низькою теплопровідністю. Що означає – зимою у квартирі тепло, а влітку навпаки прохолодно.

Такі квартири мають чудову звукоізоляцію, оскільки стіни між кімнатами порожнисті. У таких будинках продумана вентиляційна система, правильний догляд забезпечує сприятливий клімат в оселі.

Ще одною перевагою можна вважати невелику кількість сусідів поряд. В багатьох будівлях встановлені ліфти

Недоліки квартири в дореволюційному будинку

Одним з основних недоліків таких квартир можна вважати високу ціну. Наприклад, вартість 1 кв. м в Києві стартує від 50 тис. грн;

Якщо будинки мають дерев’яне перекриття, то це означає, що потрібно робити капітальний ремонт. Капремонт пов’язаний зі складнощами, адже порушення вентиляції призведе до того, що дерев’яні балки почнуть гнити та просідати.

Крім цього, заміни потребує електропроводка, водяні й опалювальні системи.  Такі будинки мають незадовільну шумоізоляцію між поверхами. Дерев’яні балки чудово передають будь-яку вібрацію, чи то кроки, чи пральна машинка в режимі віджимання. Якщо почнете покращувати шумоізоляцію, можете порушити вентиляційну систему.

Такі квартири мають нестандартний розмір вікон та дверей. При їх  демонтажу потрібно буде віддати немалі гроші, ніж у типових квартирах.

Особливу увагу слід приділяти й вентиляційній системі. Бо запахи вільно мігруватимуть з квартири у квартиру, створюючи дискомфорт

Через те, що будинки розташовані в центрі біля проїжджих частин, готуйтеся до постійного шуму та високої концентрації вихлопних газів.

Зазвичай такі квартири купують для здачі її туристам. Як результат сусіди постійно змінюються, і не факт, що серед них не буде шумних.

Також з сучасною забудовою центра, велика проблема з паркуванням біля таких будинків.

Як бачите, «царські будинки» мають ряд переваг та недоліків. Тільки вам вирішувати чи треба вкладати інвестиції в такі будівлі.

Квартири в дореволюційних будинках протягом усіх років мають попит. У деяких вже навіть проводився капремонт, і частина проблем старих будівель вирішена.

Інші новини

Зателефонувати нам!