Навіщо підписувати “ексклюзивний договір”?

17 Грудня 2020

Сьогодні ми живемо у постійному русі. І рано чи пізно нам доводиться зіткнутись з таким питанням, як купівля, продаж чи оренда нерухомості. Звичайно, ми можемо і самостійно розв’язати  ці питання, але набагато легше звернутись до професіоналів своєї  справи і значно полегшити собі життя.

Не секрет, що вирішивши продати свою нерухомість багато ставлять таке питанням: «Навіщо потрібно звертатись до ріелтора і підписувати ексклюзивний договір?».  Це все тому, що деякі фахівці у сфері нерухомості досить некомпетентні і не вміють грамотно донести  інформацію. Вони не можуть показати власникам  всю користь і вигоду від підписання ексклюзивного договору.

Ріелтори агентства нерухомості «Алтана» вирішили розібратись у цьому питанні, щоб розвіяти всі сумніви, які можуть виникнути у їхніх клієнтів.

Почнемо з того, що  це за поняття «ексклюзивний договір».

Отже, ексклюзивний дoговір – це письмовий  дoговір між власником нерухомості та  агентством або ріелтором  на отримання за комісійну винагороду повного набору професійних послуг у продажу (пошуку) нерухомості.

Що дає власнику нерухомості підписання такого договору?

По-перше, звертаючись до агентства він захищає себе і своє майно від аферистів та недобропорядних покупців.

По-друге, такий договір дозволяє отримати весь спектр рекламних послуг.  Ріелтори у своїй роботі використовують багато різновидів реклами: відомі інтернет-портали та спеціалізовані групи в мережі, до яких мають доступ професійні ріелтори.

По-третє, ексклюзивний договір дозволяє не афішувати в ЗМІ номер телефону власника, а це означає, що його  не будуть турбувати  численні нав’язливі дзвінки.

Також підписання такого договору значно економить ваш час. Вам непотрібно постійно їздити на покази об’єкта, просто довіряєте ключі своєму ріелтору ( цей пункт прописується в договорі).

І на останок, співробітники агентства допоможуть вам з оформленням і підготовкою документів.

Пам’ятайте:  «ексклюзивний договір» –  підписується тільки з одним агентством нерухомості, бо в іншому випадку це вже не «Ексклюзив». Коли продажем нерухомості займаються одразу декілька агентств, то власник автоматично може стати «жертвою» негласних торгів.

Що це означає? Ріелтори будуть навмисно «збивати» ціну на вашу нерухомість, щоб продати її першими. А якщо договір укладений тільки з одним агентством, то вони будуть намагатись продати її за вищу ціну, щоб отримати вищі відсотки від операції. У такому випадку виграють дві сторони.

 

 

 

Інші новини

Зателефонувати нам!