Назвемо 5 ознак того, що ріелтор – шахрай

10 Грудня 2020

Для того, щоб відрізнити людину від людини, створили паспорта. А от як не попастись на ріелтора-шахрая і не залишитись коло розбитого корита, питання не з легких. Давайте разом розберемось в ньому.

На ринку нерухомості нині існує безліч ріелторів, які пропонують свої послуги. Але все ж таки ріелтор – професійний посередник в нерухомості, який працює в агентстві нерухомості або відділі продажів забудовника. Хоча існує категорія людей, яка впевнена, що краще користуватись послугами приватних ріелторів. Більшість таких ріелторів знаходяться з оголошень або їх пропонують друзі, рідні, колеги. Звичайно, ми не стверджуємо, що такі фахівці є ненадійними, але треба пам’ятати про засоби безпеки.

 

Ми виділили основні п’ять ознак недобросовісного агента нерухомості.

Відсутність договору. Вас має насторожити той факт, що ріелтор захоче працювати з вами без договору. Це означає, що він не занадто зацікавлений в тому, щоб отримати результат або може мати якісь приховані цілі. Запам’ятайте, договір захищає інтереси як і агента нерухомості, так і продавця, покупця чи орендатора. Також договір дає гарантію, що ріелтор отримає оплату за свою роботу. Професійний агент буде працювати з вами тільки після підписання договору.

Невисока вартість роботи. Будьте обережними з агентом нерухомості, який просить за свої послуги ціну менше, ніж вона є за ринкову. Це говорить про те, що він є непрофесіоналом, укладає з вами угоду таємно, не повідомляючи агентство, але водночас користується іменем цієї компанії. Також така ціна за послугу означає, що ви не скористаєтесь повним спектром послуг, які можете отримати в агентстві. І найголовніше, якщо виникнуть якісь проблеми, прорахунки, недоробки зі сторони такого агента, то вам не буде з кого питати.

Додаткові витрати.  Слід запам’ятати, що будь-які грошові витрати, навіть, якщо вони непередбачені, мають обов’язково бути вказані у договорі. Якщо агент вимагає у вас кошти на прискорення прописки або виписки, для швидкого процесу оформлення, у вас є всі підстави  скаржитись  в агентство нерухомості, в якому працює цей  ріелтор. А якщо він працює сам на себе,  то негайно припиняти з ним будь-яку взаємодію.

Порушення прав клієнта. Ніякий агент з нерухомості не має права обмежувати права свого клієнта. Ріелтор не може проводити самостійно важливі переговори, особливо ті, що стосуються фінансових питань. Також обмежувати огляд житла в повному обсязі. Чи  пропонувати об’єкти для продажу  з занадто заниженою вартістю  і не давати при цьому  будь-яких пояснень. Агент з нерухомості не має права перекладати свою роботу на клієнта. В його обов’язки входить підготовка документів і довідок.

Юридична допомога при угоді. Професійний ріелтор володіє юридичними тонкощами, але якщо якісь питання не входять до його професійної компетентності, в агентствах нерухомості є свої юристи, які допомагають у розв’язанні  цих питань.  Саме юрист перевіряє всі документи, які потрібні для угоди. От якщо знехтувати послугами юриста, то можуть виникнути неприємні непередбачувані наслідки.

Якщо вам необхідна допомога агентів з нерухомості  при купівлі-продажу або оренді будь-яких об’єктів, то ви можете звернутися до професійних рієлторів, які працюють в агентстві «Алтана».  Будьте впевнені, що угода пройде на вищому рівні без різних неприємних «сюрпризів».

Запам’ятайте: «З нами надійно та комфортно».

Інші новини

Зателефонувати нам!