Реставрація будинку: Андріївський узвіз, 10-А, Подільский район, Київ

31 Серпня 2020

   Реставрація з пристосуванням нежитлового будинку під будинок з офісним приміщенням та кафетерієм за адресою Андріївський узвіз, 10-А у Подільскому районі м.Києва

Будівельна компанія «Алтана» розпочала будівельно-монтажні роботи з реставрації житлового будинку № 10 по Андріївському узвозу, зведений в класичному стилі на початку XIX століття.      

 

                                                  

Історія будинку

Вигляд будинку (з тильного фасаду) на рубежі 1870-1880 років. Поруч – цегляна труба заводу штучних мінеральних вод фармацевта Едуарда Неметті.

У 1898 році, після зміни нумерації, споруда отримала № 10. А 13-й номер дістався дому купчихи Віри Литошенко, відомому тепер як “будинок Булгакова» Будинок отримав статус пам’ятки містобудування та архітектури місцевого значення. Власниками садиби з середини 19 ст. до 1907 р. була родина Іванових, з 1907 – В.І. Черпаков. Садиба розташована в нижній частині Андріївського узвозу, в кварталі між вулицями Фролівською (колишня Чорна грязь) та Боричевим током. Будинок має цегляний фундамент і цоколь та дерев’яний поверх із глиняно-вапняним тинькуванням по дереву. Дах – вальмовий, по дерев’яним кроквам, покритий металевим листом.

 

Рішенням № 169 Київського міськвиконкому від 05/06/1995 будинок по Андріївському узвозу, 10-а визнаний пам’ятником архітектури першої половини XIX століття.

Вважають, що ця постанова врятувала від руйнування 2012 року, коли на замовлення компанії ЕСТА знесені сусідні будинки № 10-б і 12 по Андріївському і № 9-11 по Фролівській вулиці.

      

Які ж все таки будуть зміни в будівлі?

  1. Планується повна реконструкція внутрішнього простору
  2. Реставрація фасаду
  3. Посилення несучих конструкцій будинку
  4. Збільшення кута нахилу покрівлі для зменшення снігового навантаження на стіни в зимовий період
  5. Перебудова з пристосуванням нежитлового будинку під будинок з офісним приміщенням та кафетерієм

Інші статті

Зателефонувати нам!